streethartseefhoek
Sabine Hoste

Verzonden: 18 september 2009 11:54:41 GMT+02:00
Aan: Benjamin Verdonck [benjaminverdonck@pandora.be]

beste Benjamin,

Ik heb daarjuist uw natuurlijk verhaal gehoord en wil dolgraag in de Vliegenstraat de gevel met een soort inhammeke van het St Aloysiusschooltje aanbieden aan uw ploeg, ook de kerk in de Van Kerckhovenstr kan er in betrokken worden. Ik zal u nog concreter mailen of mss kan ik maandag langskomen in uw atelier, of jij bij ons in de Maaldersstraat nr 13?
Ik zou graag eens met u dialogeren,

toet Sabine


kunstproject
lisa dillen

Verzonden: 18 september 2009 15:26:19 GMT+02:00
Aan: Benjamin Verdonck [benjaminverdonck@pandora.be]

Hallo,

Wij zijn Ummu, Lisa en Lisa van piusX en hebben uw voorstelling bijgewoond deze voormiddag. We zitten met een vraag:
Voor het vak seminarie maken wij een kunstproject en we wilden weten of jullie er ons mee konden helpen.
Een concreet plan is in wording, maar eerst wilde we weten of jullie ons als amateurs ook wilden helpen.
Het project heeft niet per se iets te maken met een feestdag maar we willen het wel actueel houden.

Indien jullie ons willen helpen, weten we dit graag zo snel mogelijk (gezien onze deadline) dan mailen we jullie onze plannen zeker door!

Groetjes,
Ummu, Lisa en Lisa


Kalender
Sarah Podevyn

Verzonden: 18 september 2009 15:57:00 GMT+02:00
Aan: Benjamin Verdonck [benjaminverdonck@pandora.be]

Hoi!

Ik heb u vandaag ontmoet op piusx en heb u samen met Sam aangesproken na uw toespraak (waar we trouwes ontzettend van genoten hebben). We zouden graag meewerken aan 'Kalender' met Siskart, onze jonge kunst groep. We hebben net het statuut van VZW gekregen dus zijn ontzettend gemotiveerd!
Een concept of idee hebben we nog niet echt, maar we zien elkaar zondag weer en er komt zeker en vast iets uit de bus! Brainstormen kunnen we als de beste en ideeën hebben we genoeg!
Het zou een mooie kans zijn voor ons om te groeien en ervaring op te doen.

Groetjes, Sarah


Kalender 09
Anne Brijs

Verzonden: 18 september 2009 18:02:31 GMT+02:00
Aan: Benjamin Verdonck [benjaminverdonck@pandora.be]

Hoi

Ik ben Anne Brijs, een leerling op Pius X. Ik vond uw voorstelling van vanochtend heel fascinerend. Het idee dat niet uw hutje, maar wel de contacten die daardoor tussen mensen ontstaan, de kunst is, vind ik heel interessant. Ik zou heel graag deelnemen aan uw project Kalender, en ik heb al 5 ideeën. Ik weet niet of ze allemaal even haalbaar zijn, maar hier zijn ze:

Op het kruispunt van de meir en kipdorpvest (ik weet niet juist hoe dat pleintje daar noemt) staan een paar banken in een halve cirkel. Op die banken zouden dan allemaal paspoppen komen te zitten met oogkleppen en (plastic) gsm, gameboys, hoofdtelefoons. Sommige hebben elkaars hand vast, maar zijn verder compleet van elkaar weggedraait en met hun gsm bezig, die met hoofdtelefoon kijken naar de grond, enzoverder. Achter de paspoppen komt een groot bord met 'Disconnecting people' (ik heb dit idee gekregen toen u daarstraks over nokia bezig was, en het is niet de bedoeling om hiermee nokia aan te vallen, maar om de mensen bewust te maken dat gsm & co niet/nooit boven sociaal contact mogen staan). Tussen de paspoppen is plaats voor voorbijgangers om te gaan zitten. Als die mensen dan ook nog met hun gsm zouden bezig zijn, kan dit 'grappige' uitzichten en situaties geven.

Met dit idee wil ik wijzen op de enorme kindersterfte in Afrika. Er zijn 5 (of meer of minder) poppen, waar een hele hoop (zwarte, witte, ...) balonnen met helium aan hangen. De bedoeling is dat de poppen zweven, en met 1 koordje vasthangen aan een gewicht op de grond. Eventueel kunnen sommige poppen schotwonden hebben, en kan er 1 hele dikke mcdonals-pop zijn, die dan verwijst naar Amerika.

Het volgende idee heeft met het hoofddoekendebat te maken. Er staan (op meerdere plaatsen) paspoppen met 'educatieve' hoofddoeken op. Op deze hoofddoeken staan wiskundige formules, gramatica regels van frans, belangrijke datums uit de geschiedenis, de maaltafels, enzoverder. Bij sommige hoofddoeken zijn de dingen eruitgeknipt, zodat het haar zichtbaar is.

Er zit een bedelaar (acteur) op de grond en een andere acteur in maatpak, gaat ernaartoe en geeft hem valse briefjes van 100 euro (of meer of minder). Er kunnen dan meerdere bedelaars zijn, die het geld aan elkaar doorgeven, de zakenman kan aan meerdere bedelaars vals geld geven (vb verspreid over de meir). Dit verwijst naar vooroordelen tegenover bedelaars met geld, zinloze gelduitgaven op de meir terwijl er mensen zijn die het écht nodig hebben,...

Het laatste idee is het minst haalbare volgens mij. Er staat een groot doorschijnend ei op de meir, met zetels of stoelen erin. Het moet gezellig zijn aan de binnenkant van het ei. Voorbijgangers kunnen er dan in gaan zitten, en er uitrusten (het ei heeft een deur ofzoiets) en op die manier met elkaar in contact komen.

Geen enkel van de ideeën zijn kwetsend bedoeld, maar willen soms wel confronteren.

Ik hoop dat mijn plannen u interesseren :)

Groetjes, Anne Brijs